OK
farhangohonar-ir

شهرستان های البرز (کرج)

کرج
باغشهر


در روزگار سلطنت صفوی ، بناهایی در کرج ساخته شد که نمونه بارز آن بنای امامزاده حسن (ع) در زمان شاه طهماسب است. اما با انتقال پایتخت به اصفهان توسط شاه عباس تا حدودی از سرعت پیشرفت کرج کاسته شد. در دوران قاجار ، حاکمان وقت توجه خاصی به کرج به عنوان منطقه ای خوش آب و هوا داشتند. کاخ زیبای سلیمانیه توسط فتحعلی شاه قاجار و عمارتی زیبا در شهرستان توسط ناصرالدین شاه قاجار برپا شد. در این دوره کرج به علت همجواری با پایتخت کشور و قرار گرفتن بر سر راه ارتباطی سلطانیه و تبریز مورد توجه سلیمان میرزا بوده است که مجموعه ی سلیمانیه به این مقطع زمانی تعلق دارد. در همین دوران سیاحان زیادی از منطقه عبور کرده و یادداشت هایی از خود برجای نهاده اند. لازم به دکر است که شروع توسعه و گسترش کرج از سال 1310 شمسی به بعد می باشد که تا به امروز نیز با سرعت  جریان دارد...
شهرستان کرج با مساحت 1406 کیلومتر مربع به مرکزیت شهر کرج که در حال حاضر چهارمین شهر پرجکعیت ایران است دارای دو بخش ، 6 دهستان ، 6 شهر و 74 آبادی دارای سکنه می باشد.
1. بخش مرکزی شامل دهستان های (محمدآباد،کال آباد و گرمدره) و شهرهای (کرج،گرمدره،کمال شهر،ماهدشت و محمدشهر)
2. بخش آساراشامل دهستان های (آسارا،نساء و آدران) و شهر آسارا
برخی جاذبه های شهر کرج:
جاذبه هاب روستای ارنگه کرج ، پل سنگی گچسر ( آهنین راه) کرج ، کاخ سلیمانیه کرج ، سد امیر کبیر کرج ، باغ لاله های گچسر کرج ، دره وارنگه رود کرج ، درخت 2700 ساله ارس ، جاده چالوس کرج ،آبشار هفت چشمه کرج، موزه جانورشناسی کرج ، حمام قدیمی بیلقان کرج ، روستای خوزنکلا کرج ، روستای واریان کرج ، غار یخ مراد کرج ، کاخ ناصرالید شاه کرج ، پل صفویه کرج ، روستای ولایترود کرج ، آبشار خور کرج، امامزاده طاهر کرج ، باغ جهانشهر و پارک تنیس کرج ، بقعه امامزاده محمد کرج ، برج آب رزکان نو کرج ، برج میدانک کرج ، باغ گل چمران کرج ، پیست دیزین کرج ، حمام قدیمی مصباح کرج ، کاروانسرای شاه عباسی کرج ، جنگل سرجوب کرج ، روستای وله کرج ، چنار کهنسال گوراب کرج ، قلعه کسیل کرج ، چنار کهنسال هلجرد کرج ، کاخ مروارید (شمس) کرج ، کاخ رضاشاه کرج و ...

 طالقان (کرج)
سرزمین مشاهیر


کلمه طالقان از نظر لغوی به معنای تل ، بلندا و پرتگاه می باشد و یا به عبارتی دیگر کوهستان یا سرزمین بلندی ها است. تاریخ طالقان از گذشته های دور تا کنون دارای تلاطم و فراز و نشیب هایی بوده و این سرزمین در دوره تاریخی قلمرو آماداها و در دوره اسلامی سرزمین آل کیا و مرعشیون بوده است. طالقان به لحاظ وجود آثار تاریخی و طبیعی غنی بوده ، چنانچه قله های مرتفع ، دریاچه سد و رود شاهرود شاخص آثار طبیعی و آثار تاریخی نیز جایگاه خاصی در این شهرستان زیبا دارد که شامل مقبره ها ، امامزاده ها و مکان های مقدس ، تپه های باستانی و تاریخی ، حمام های تاریخی ، غارهای طبیعی ، ابنیه و گورستان های تاریخی ، آبشارها و طبیعت شگفت انکیز می باشد. در مجموع در شهرستان طالقان کرج بیش از صد و بیست جاذبه تاریخی ، فرهنگی و طبیعی شناسایی شده که شصت و هفت اثر آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شهرستان طالقان کرج با مساحت 1124 کیلومتر مربع به مرکزیت طالقان ، دارای دو بخش ، 4 دهستان ، 1 شهر و 83 آبادی دارای سکنه است.
1. بخش مرکزی شامل دهستان های (پایین طالقان و میان طالقان) و شهر طالقان
2. بخش بالا طالقان شامل دهستان های (جوستان و کنارود)
برخی جاذبه های طالقان کرج :
دریاچه سد طالقان کرج ، آبشار چره (سوهان) ، آبشار اوچان ، رودخانه شاهرود ، روستای کلارود ، خانه آیت الله طالقانی ، درخت قدیمی اسفاران ، مقبره پیر وشته ، آبشار شله بن ، روستای آردکان ، آبشار کرکبود ، روستای کجیران ، قبرستان باستانی گته ده ، روستای گلیرد و ...

ساوجبلاغ (کرج)
گهواره روستاهای شگفت انگیز

ساوجبلاغ یک لغت ترکی به معنای چشمه سرد است و این نام به خوبی نشان دهنده طبیعت شگفت انگیز ، سرسبز و پر از رودخانه ها و چمه های این منطقه می باشد. علاوخ بر این وجود تپه های متعدد در بخش های مختلف این شهرستان و حفاری های باستان شناسی صورت گرفته ، نشانگر سابقه استقرار و سکونت انسان از هزاره های پنجم و چهارم پیش از میلاد تا هزاره های اول پیش از میلاد در این شهرستان است. شایان ذکر است حاکمان صفوی با توجه به نزدیکی ساوجبلاغ به قزوین که پایتخت اول صفویان محسوب می شود توجه خاصی به این منطقه داشتند و همین امر سبب شد تا آن ها در ساوجبلاغ بناهای عام المنفعه ساختند که بنای اولیه مسجد حسینیه و پل شاه عباسی در روستای برغان از جمله آن ها است. ساوجبلاغ کرج در کنار طبیعت چشم نوازش دارای 120 اثر تاریخی ، شش روستای هدف گردشگری و پنج منطقه نمونه گردشگری است که امید است در آینده نزدیک به یکی از مراکز زیبای گردشگری استان البرز تبدیل شود.
شهرستان ساوجبلاغ با مساحت 1158 کیلومتر مربع به مرکزیت هشتگرد ، دارای سه بخش ، 6 دهستان ، 5 شهر و 91 آبادی دارای سکنه است.
1. بخش مرکزی شامل دهستان های (سعیدآباد و هیو) و شهرهای هشتگرد ، شهر جدید هشتگرد و گلسار
2. بخش چندار شامل دهستان های(چندار و برغان) و شهر کوهسار
3. بخش چهار باغ شامل دهستان های ( چهاردانگه و رامجین) و شهر گلسار
برخی جاذبه های ساوجبلاغ کرج :
روستای برغان کرج، روستای ورده ، روستای خور ، کاروانسرای ینگی امام ، پل کردان (بانو صحرا) ، آبشار سنج ، روستای ولیان ، برج کردان کرج ، آثار باستانی خوروین و ..

نظرآباد (کرج)
سرزمین کهن خشت

نظرآباد را میتوان در شمار قدیمی ترین نقاط استان البرز و حتی ایران قرار داد. پژوهش ها و بررسی های باستان شناختی نشانگر قدمت حضور انسان در این شهرستان در 9 هزار سال قبل است. محوطه باستانی ازبکی از مهم ترین محوطه های باستانی این شهرستان ، نخستین خشت دست ساز بشر را به ما نمایانده است. دانستن این نکته که قدیمی ترین خشت جهان در یکی از تپه های اقماری این شهرستان به دست آمده و توسط رئیس جمهور وقت در همایش جهانی گفت و گوی تمدن ها (درسال 1379) آن را به عنوان سند قدمت فرهنگ و مدنیت ایران به دبیر کل سازمان ملل هدیه کرده و هم اکنون نیز در آن سازمان نگهداری می شود ، علاوه بر ایجاد حس غرور در هر ایرانی ، بیانگر تاریخ ارزشمند شهرستان نظرآباد است. براساس بررسی های علمی و باستان شناختی کارشناسان میراث فرهنگی ، این شهرستان دارای چهل و هفت اثر تاریخی و فرهنگی می باشد که سی و چهار اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
شهرستان نظرآباد با مساحت 587 کیلومتر مربع به مرکزیت نظرآباد ، دارای دو بخش ، 5 دهستان ، دو شهر و 53 آبادی دارای سکنه است
1. بخش مرکزی شامل دهستان های (احمدآباد،جمال الدین و نجم آباد) و شهر نظرآباد
2. بخش تنکمان شامل دهستان های (تنکمان جنوبیو تنکمان شمالی) و شهر تنکمان
برخی جاذبه های نظرآباد کرج:
تپه باستانی ازبکی ، فرودگاه آزادی ، خانه مصدق ، روستای عشایری گلدره ، یخچال قدیمی نجم آباد ، تینال تپه ، تپه باستانی گاز رسنک و ...

 اشتهارد (کرج)


درباره نام اشتهارد نظریات زیادی وجود دارد ولی بیشتر نظز بر این است که واژه اشتهارد از دو بخش اشته و ارد تشکیل شده که در زبان تاتی اشتهاردی ، اشته به معنی ایستادن و ایستگاه و سرزمین است و ارد در زبان اشتهاردی به معنی مقدس است که در مجموع به معنای سرزمین مقدس می شود و با توجه به اینکه در اشتهارد علمای بزرگ و چندین امامزاده سکونت داشته اند ، این معنا صحیح تر است. نظر دیگری بر این است که اشتهارد در اصل "اشته ده" یعنی ده شما که به مرور زمان و ابدال حروف ، اشتهارد نامیده میشود. همچنین گفته میشود که نام اشتهارد در اصل "اشترده" بوده که صورتی است از واژه "استرده" و "سترده" به معنای صاف و هموار و بی درخت. مردم اشتهارد بیشتر نام شهرشان را "اشتارد" تلفظ می کنند که معنی آن برای عموم ناشناخته می باشد. قدمت تاریخی و گویش این منطقه را به زمان مادها می دانند و این بیانگر حیات وجودی اشتهارد در قرن های گذشته است ، چرا که با توجه به قرار گرفتن در مسیر راه ابریشم و قلعه دیده بانی شاه مردان روستای جارو و قلعه گهور (بزقلعه) می توان گفت که قدمت آن پیش از دوره اسلامی است. دارا بودن بزرگ ترین شهرک صنعتی ایران در منطقه اشتهارد و وجود مجتمع های صنعتی لیا ، آراسنج ، دانسفهان و چندین کارخانجات بزرگ مختلف دیگر در سطح شهرستان و نیز هم جواری شهرک صنعتی بزرگ اشتهارد با شهر بوئین زهرا رونق خاصی به صنعت و اشتغال زایی منطقه بخشیده است.
شهرستان اشتهارد با مساحت 790 کیلومتر مربع به مرکزیت شهر اشتهارد دارای دو بخش ، 4 دهستان ، 1 شهر و 48 آبادی دارای سکنه است.
1. بخش مرکزی شامل دهستان های (ایپک و صحت آباد ) و شهر اشتهارد
2. بخش پلنگآباد شامل دهستان های (پلنگ آباد و جارو)
برخی جاذبه های اشتهارد کرج:
تپه های رنگین کمانی ، حسینیه صیادیه ، دریاه نمک ، رودشور ، معماری و خانه های دست کند ، کوه گهور (گبری) و ...

فردیس (کرج)

از بدو تاسیس استان البرز و تغییر ساختار جغرافیای استان ، مردم منطقه پرجمعیت فردیس که به گفته ای قریب نیم میلیون نفر ، جمعیت را در بخش مرکزی خود جای داده است ، خوهان شهرستان شدن این منطقه بوده اند. اراضی فردیس قبلا متعلق به بخشی از کرج به نام سرحدآباد بود که در گذر زمان به عنوان محله ای مجزا مطرح شد. شهرستان فردیس به مرکزیت فردیس در تاریخ 29 خرداد 1392 در تابعیت استان البرز ایجاد شد. هم اکنون این شهرستان از مناطق تجاری مهم کرج محسوب می شود و به مرکز خرید بزرگ و قوی در استان تبدیل شده است. با تشکیل شهرستان فردیس و پیوستن مشکین دشت به آن ، جمعیت این شهرستان به حدود 600 هزار نفر رسیده است. با شهرستان شدن فردیس کرج شمار شهرستان های البرز به 6 شهرستان رسید و نام شهرستان فردیس در کنار کرج ، ساوجبلاغ ، نظرآباد ، طالقان و اشتهارد در نقشه جغرافیایی البرز جای گرفت.
شهرستان فردیس با مساحت 77 کیلومتر به مرکزیت شهر فردیس ، دارای 2 بخش ، 4 دهستان ، 2 شهر و 7 آبادی دارای سکنه است.
1. بخش مرکزی شامل دهستان های (فرذیس و وحدت) و شهر فردیس
2. بخش مشکین دشت شامل دهستان های (مشکین آباد و فرخ آباد) و شهر مشکین دشت
بخی جاذبه های فردیس کرج :
روستا و تپه باستانی فرخ آباد ، خانه احمد شاملو ، باغات میوه ، دهکده ییلاقی فردیس ، بوستان های تفریحی و ...


 آموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر کرج|لیست آموزشگاه های موسیقی در کرج|بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج|آموزش موسیقی در کرج|کلاس موسیقی در کرج