OK
farhangohonar-ir
آموزش ساز نی

در

آموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر کرج


آموزش نی در کرج

یکی از سازهای بادی ایرانی ، ساز نی می باشد که از دسته سازهایی است که بدون زبانه است. چون این ساز قابلیت کوک کردن را ندارد نوازنده از انواع مختلف آن استفاده می کند. وسعت صدای ساز نی دو اکتاو و نیم است که از گیاه نی ساخته می شود ، این گیاه طوری برش داده مشود که طول آن دارای هفت بند باشد و پنج سوراخ در جلو و یک سوراخ در پشت آن تعبیه میشود.
امروزه این ساز بصورت مصنوعی نیز تولید میشود. نوازندگان نی برای نواختن این ساز آن را بین دو دندان نیش قرار میدهند و با گرد کردن زبان در پایین و پشت آن می نوازند.

برای نواختن، نوازنده ساز نی را به صورت عمودی در دست می گیرد و دهانه ی آنرا بین دو دندان جلو و عقب و یا بین لب ها قرار می دهد و هوا را از دهانه ی نی وارد آن می کند و با انگشت گذاری بر روی سوراخ ها و تغییر فشار هوا صداهای گوناگون را تولید می کند. نوازنده میتواند دست راست را بالای دست چپ و یا برعکس قرار دهد.

آموزش نی در کرج

انواع ساز نی

۱- ساز نی کوتاه:

ساز نی کوتاه سازیست که زمان اجرای آهنگ های محلی از آن بهره می برند. قطر این ساز نسبت به باقی نی ها بیشتر است. نوازنده با استفاده از دورگه کردن صدا، توسط این ساز صدای بم تولید می کند.

۲- ساز نی بلند:

این ساز نی، بلندترین گونه ی ساز میباشد و طول بلندی آن به ۷۰ تا ۸۰ سانتیمتر می رسد. صدای این ساز بسیار سوزناک و بم است. نام دیگر این مدل نای خرک میباشد و تعداد سوراخ های آن ۵ تا است. این ساز بلند در بین مردم مناطق جنوب ایران و ترکمن ها و مناطق خراسان محبوب و مرسوم است.

۳- ساز نی هفت بند:

ساز نی هفت بند دارای ۵ سوراخ است که ۴ تا روی آن و یکی در پشت آن قرار دارد. این ساز دارای ۷ بند و ۶ گره است و احتمالا علت نام گذاری آن به نام  "هفت بند" نیز همین باشد. البته بطور کلی عدد هفت بین ایرانیان عدد مقدسی بوده است. این نوع نی را معمولاً با دندان می نوازند به اینصورت که سر آنرا بین دندان ها قرار داده و هوا را بدون واسطه به داخل آن می دمند. نی هفت بند دارای ۴ منطقه صوتی بم، اوج، غیث و ذیل است.

۴- دوزله:

دوزله از اتصال دو لوله ی مسی یا از جنس نی ساخته شده است. هر یک از این لوله ها بطور مستقل عمل می کنند و سوراخ های روی آن ها دقیقا در کنار هم قرار گرفته اند. این ساز نی در بین عشایر ایران رواج بیشتری دارد و نی نوازی با آن صورت می گیرد.

۵- قره نی:

قره نی در گروه سازهای بادی تک زبانه ای قرار دارد. از ترکیب دو کلمه ترکی به نام قره (سیاه) و کلمه نی فارسی ایجاد شده (نی سیاه) و در کشورهای دیگر با نام کلارینت شناخته می شود. در واقع قره نی نوعی از کلارینت است که توانایی تولید فاصله های موسیقی شرقی (ربع پرده) را دارد. در موقع نواختن، این نوع ساز نی کاملاً در دهان و مابین دندانها قرار می گیرد. جنس آن از چوب، آبنوس یا فلز است.

آموزش موسیقی در کرج

نحوه آموزش ساز نی

کلاس ساز نی در حال حاضر در اغلب آموزشگاه های موسیقی کرج آموزش داده میشود و اساتید خوب و با تجربه ای نیز در آنها فعالیت دارند. برای شروع  آموزش موسیقی نی، اول ساز خود را با مشاوره استاد تهیه کنید. مدرس نی در ابتدا روش درآوردن صدای ساز نی را به شما آموزش می دهد که این کار اندکی زمان بر است، ولی با تمرین و پشتکار و اراده یاد می گیرید. سپس به آموزش نتها و مشخص کردن جای آن روی ساز پرداخته و به کمک قطعات تمرینی کلاس را پیش میبرد.

جهت اطلاع از آموزش آموزش نی در کرج با آموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر تماس بگیرید.


آموزش نی زیرنظر اساتید برتر موسیقی کرج
آموزش موسیقی در بهترین آموزشگاه موسیقی کرج


آموزش نی در کرج
آموزش موسیقی در کرج
آموزشگاه های موسیقی در کرج
لیست آموزشگاه های موسیقی کرج