OK
farhangohonar-ir

این افراد پیش از ورود به هنرستان ابتدا تست گوش موسیقایی می‌دهند و بعد از ورود به هنرستان، زمانی که سایر دبیرستانی‌ها بعد از مدرسه فوتبال بازی می‌کنند، آنها ساز می‌زنند. در حقیقت این نوازندگان، نخبگان هنرستانی‌ها هستند
در اروپا نوازندگان ارکستر باید در دانشگاه‌ها و هنرستان‌های موسیقی، رشته نوازندگی در ارکستر را تحصیل کنند؛ به گونه‌ای که واحدهای درسی و قطعاتی که دانشجویان در مدت تحصیل تمرین می‌کنند، قطعاتی است که در ارکسترها نواخته می‌شود. در نتیجه زمانی که تحصیلاتشان تمام می‌شود و وارد ارکستر می‌شوند، می‌دانند که چگونه باید همنوازی کنند و نیازی ندارند که تازه در ارکستر همنوازی را یاد بگیرند؛ اما به نظر می‌رسد که این اتفاق در هنرستان‌ها و دانشگاه‌های ایران چندان جدی گرفته نمی‌شود.

همچنین اخیرا هنرستان‌های موسیقی دختران و پسران، شرایطی را فراهم کرده‌اند که نوازندگان جوان بتوانند طی اجراهای زنده و مقطعی در کنار هم بنوازند و به نوعی تمرین همنوازی داشته باشند و به نظر می‌رسد که قرار است این شرایط ادامه‌دار باشد.


هنرستان موسیقی دختران

 هنرجویان از پایه اول راهنمایی پس از موفقیت در آزمون تحت نظر اساتید طی شش سال در سه رشته نوازندگی ساز ایرانی، نوازندگی ساز غربی و آهنگ سازی آموزش دیده و فارغ التحصیل می شوند و می توانند پس از آن تحصیلات خود را در مرکز علمی-کاربردی موسیقی به صورت آکادمیک ادامه دهند و یا پس از گذراندن دوره پیش دانشگاهی از طریق آزمون ورودی دانشگاه سراسری و یا آزاد، به تحصیلات خود ادامه دهند .

معرفی گرایش های موسیقی در هنرستان

درحال حاضر این هنرستان در سه رشته نوازندگی ساز ایرانی، نوازندگی ساز جهانی و آهنگ سازی به آموزش هنرجویان می پردازند.

معرفی دروس دوره متوسطه

در مقطع متوسطه علاوه بر دروس عمومی، دروس تخصصی از قبیل : ساز تخصصی، هارمونی، ساختار موسیقی جهانی، تاریخ موسیقی جهانی و ایرانی، ساز شناسی ایرانی و جهانی، فیزیک صوت، پیانو الزامی، ساز دوم، سرایش، ارکستر ایرانی و جهانی، آواز گروهی، جواب آواز تدریس می گردد.

سازهای کلاسیک ایران که در حال حاضر تدریس می شوند عبارتند از:

ساز تخصصی: 1-سنتور 2- قانون 3- تار 4- عود 5- کمانچه 6- نی

ساز دوم: 1- تنبور 2- رباب 3- قیچک 4- سه تار 5- دف و تنبک 6- آواز ایرانی

ساز های کلاسیک غرب که در حال حاضر تدریس می شوند عبارتند از:

ساز تخصصی : 1- پیانو 2- ویلن 3- ویولا 4- ویلنسل 5- کنترباس 6- فلوت 7- ابوا 8- کلارینت 9- ترومپت 10- هورن

ساز دوم: 1- آواز کلاسیک 2- ساز های ضربی 3- فاگوت

انتخاب ساز برای هنرجویان بر اساس نیازهای موسیقی کشور صورت خواهد گرفت.


هنرستان موسیقی پسران

 

با توجه به تغییر نظام آموزشی بعد از اتمام ششم ابتدایی از دوره متوسطه اول (پایه هفتم و هشتم و نهم) ثبت نام صورت می گیرد .

همچنین از متقاضیان ثبت نام میان مقطع سال اول هنرستان (دوره متوسطه دوم) با آزمون تخصصی و به صورت محدود ثبت نام بعمل خواهد آمد .

لازم بذکر است بنا بر خاص بودن شرایط تحصیلی در این هنرستان و طبق مصوبات آموزش و پرورش در دوره های دوم و سوم هنرستان (دوره متوسطه دوم) از متقاضیان این مقاطع ثبت نام بعمل نخواهد آمد .

 

دوره های آمادگی شامل:

١ - تئوری موسیقی               ٢- سلفژ                  ٣- سازشناسی                 ٤- خلاقیت در هنر

گرایش ساز های تخصصی

نوازندگی ساز های ایرانی _ نوازندگی ساز های جهانی - آهنگسازی

نحوه تعیین ساز تخصصی

با در نظر گرفتن علاقمندی هنرجویان و بر اساس فیزیک بدنی، صرفاً بوسیله شورای فنی انتخاب ساز هر هنرجو انجام می پذیرد .

دروس مقطع متوسطه دوره اول مطابق با دروس آموزش و پرورش می باشد و ٣ درس تئوری موسیقی، سلفژ و ساز تخصصی به دیگر دروس اضافه می شود .

هنرجویان پس از گذراندن سه سال و در سال اول هنرستان می توانند سازی را بعنوان ساز دوم انتخاب کنند، همچنین از سال اول هنرستان پیانو الزامی و تمبک به دروس عملی هنرجویان اضافه می شود. همچنین از سال اول هنرستان علاوه بر دروس عمومی که آموزش و پرورش تصویب نموده، دروس تخصصی نیز تدریس خواهد شد و هنرجویان پس از سه سال تحصیل در دوره متوسطه دوم دیپلم موسیقی آموزش و پرورش دریافت می نمایند


اموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر کرج با مجوز رسمی درجه یک از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

در لیست بهترین اموزشگاه های موسیقی کرج